Výstavba tělovýchovného zařízení Brno, Žižkova 55

Místo: Žižkova 55, Brno

Investor: Gymnázium Matyáše Lercha
Realizace: 2001—2002

Novostavba tělovýchovného zařízení nacházející se v bezprostřední blízkosti budovy Gymnázia Matyáše Lercha. Tělovýchovné zařízení je s budovou gymnázia propojeno nově vybudovanou prosklenou chodbou.

Hlavní prostor objektu — velká tělocvična — je zastřešen obloukovou střechou tvořenou lepenými dřevěnými vazníky. Část tohoto prostoru je potom řešena jako dvoupodlažní, přičemž v přízemí se nachází squashové hřiště a v patře gymnastický sál.

K prostoru tělocvičny je připojen jednopodlažní blok s hlavním vstupem, šatnami a hygienickým zázemím, zastřešený plochou ozeleněnou střechou.

V interiéru byly použity na stěnách děrované cihly a překližkový dřevěný obklad. Exteriér je pak v kombinaci bílé omítky a obkladu trapézovým plechem břidlicově šedé barvy. Okna a skleněné stěny jsou v dřevěných rámech.

Součástí akce bylo rovněž vybudování venkovních sportovních ploch dotvářejících celý areál gymnázia.